Policajná akcia na alkohol v Prešovskom kraji. Postriekali novinový stánok a zastávku. Opitý vodič havaroval

17.01.2011 Celý región

Policajná akcia na alkohol v Prešovskom kraji: V noci zo soboty na nedeľu vykonali policajti na území prešovského kraja kontrolu zameranú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi vozidiel pred a počas jazdy.
Policajti počas kontroly zistili celkovo 69 priestupkov, z ktorých 40 vyriešili blokovou pokutou, 11 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát a zvyšných 18 vyriešili napomenutím. Deväť vodičov motorových vozidiel malo pozitívnu dychovú skúšku na alkohol. Zadržaných bol 9 vodičských preukazov, 1 tabuľka s evidenčným číslom a 4 osvedčenia o evidencií vozidiel. Okrem toho policajti odhalili dva trestné činy a zadržali jedného páchateľa.

Postriekali novinový stánok a zastávku:
Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili včera popradskí policajti 24 ročného muža z Popradu a 22 ročného muža zo Svitu.
Obvinená dvojica prišla v sobotu (15.1.2011) v čase okolo 22:45 h na Ulicu 1. mája v Poprade. Tu si vyhliadli novinový stánok, na ktorého vrchnú polovicu dverí postriekal starší z obvinených nečitateľný nápis modrej farby a druhý dával pozor. Následne prešli k vedľa stojacemu prístrešku autobusovej zástavky v ktorom opäť starší z obvinených na zadnú sklenenú stenu nastriekal modrú šípku. Viac už nestihol, nakoľko boli vyrušení a prichytení okolo prechádzajúcou hliadkou mestskej polície. Oboch obvinených si po zadržaní prevzali policajti z Obvodného oddelenia PZ Poprad a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia bol zo strany polície na oboch podaný návrh na podanie obžaloby.

Opitý vodič havaroval:
Počas včerajšieho dopoludnia došlo na ceste medzi obcami Soľ a Hlinné (okr. Vranov n/Topľou) k dopravnej nehode osobného auta Ford Fiesta.
V čase okolo 9:20 h viedol uvedené vozidlo 39 ročný Vranovčan a to v smere od obce Soľ na obec Hlinné. Po prejdení miernej pravotočivej zákruty na priamom úseku cesty neprispôsobil rýchlosť jazdy, následkom čoho dostal vozidlo do šmyku a zišiel na pravú stranu do priekopy. Tu sa auto ešte pretočilo na strechu a ostalo stáť. Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,03 mg/l alkoholu v dychu, pričom utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia cca. 2-4 týždne. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 4 500. - €. Vranovskí policajti obvinili vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, stíhaný je na slobode.

4/ Zmizlo prenosné WC:
Na polícií v Prešove oznámil včera popoludní 39 ročný muž krádež mobilného, chemického WC. Ku krádeži došlo niekedy od decembra 2010 do 10.1.2011. Mobilné WC bolo postavené na voľnom priestranstve pri viacúčelovom objekte na Ul. Ku Surdoku v Prešove. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 700. - €. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región